12.6.2013

Porivinkit osa 1.

Pori on älyttömän kaunis kaupunki, varsinkin kesäisin ja täällä on paljon vierailun arvosia paikkoja. Ajattelin nyt esitellä teille alkuun muutaman paikan jossa kannattaa käydä jos poriin eksyy.

Ensimmäisenä se ennalta-arvattava eli Yyterin ranta. Keskustasta 15kilsaa meri-poriin ja löydätte 6kilometriä pitkän hiekkarannan joka on pohjoismaissakin yks suurimmista rannoista. Yyterissä viihtyy varmasti ihan kaikki ihmiset koska siellä voi joko vaan oleskella tai sit harrastaa esim purjelautailua, frisbeegolfia, golfia ja paljon muita lajeja. Tuolla on myös mökkialue joka on ihan ton rannan vieressä.

Toisena Raatihuoneenpuisto, joka ei näissä kuvissa tuu oikeuksiinsa. Kukkaistutukset tekee niin paljon hienommaks ton. Tää löytyy kuitenkin keskustasta ja on ihan paras paikka kesäpäivien viettoon. Tonne suihkulähteeseen ihmiset käy heittämässä kolikoita ja toivomassa.

Kolmas vinkki on uskoakseni sellanen jonne matkailijat ei helpolla osaisi mennä, koska tästä ei missään paljoa puhuta. Kyseessä on siis Ruosniemen ankkalampi eli ankkis. Tuolla on tarpeeks syvää että heti rannalta voi lähteä uimaan ja toi sopii myös lapsille kun toisella puolella tuolla on pieni hiekkaranta. Yks plussa tässä paikassa on vielä se, että toi vesi lämpee tosi nopeesti ja on senkin kannalta paljon parempi paikka uimiselle. Ja onhan tää nyt ihan älyttömän kaunis paikka.

Ravintoloita täällä ei hirveesti oo (paitsi tietty kaikki ketjut esim. Amarillo, Rosso jne) mutta tiesin heti että haluun esitellä tän. Kiinalainen ravintola Pioni paviljonki. Kävin tuolla ekan kerran kun olin 12 ja siitä alko tää rakkaustarina. Toi on hiukan hintavampi kun muut kiinalaiset täällä mut tuolla on myös älyttömän hyvää ruokaa ja aito kiinalainen rauhallinen tunnelma. Sanoinko jo että toi ruoka on taivaallista? Suosittelen tulista pekingin keittoa!


Tässä nyt eka osa mun vinkkejä, ja myöhemmin on tulossa lisää.
7 kommenttia:

 1. Ankkis on kyl ihan paras, harmittaa vaan ku se kallio on iha pilattu :( ja sit ne teinilaumat mitkä siel ryyppää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. milLeen pilattu? :( onneks siel pääsee niit epämiellyttävii hmisii karkuu jos haluu ni sin jonnekki toisel puolel :)

   Poista
  2. Siis ku se on ihan täyn niit kaikkii graffittei sais muuten kivoi kuvii :/ mut siel kyl on tosiaan kaikil tilaa :)

   Poista
  3. No eeei siel niit nyt niin paljoo oo :--)) muutamii suht pienii.

   Poista

Kiitos kommentista♥