29.7.2013

Minä ja valokuvaus

Mun kameraperheeseen kuuluu nämä kaverit:  
Nikon D3100 ja Nikkorin 50mm/1.8 (♥)

Kittiputki (se perus, en jaksa ottaa siitä kuvaa) ja Samyang Fisheye 8mm/3.5
...ja muuhun välineistöön heijastin ja lisäsalama.

Rungolla ei oikeesti oo väliä jos haluaa kuvata. Toi 50mm/1.8 on markkinoiden halvinta valovoimaa ja se kannattaa ehdottomasti hankkia. Sen hinta on kameran merkistä riippuen 95-150€ eli tosi halpa on. Verraten kittiobjektiivia ja 50mm jälkeä on tässä vertailuksi kuvat jotka on otettu samassa tilanteessa. Molemmissa paras valovoima johon objektiivi pystyy 50mm polttovälillä. Näissä ton valovoiman eron näkee lähinnä taustan sumentumisena eli bokehina. Hämärässä valossa eron huomais todella selkeesti.Mist saat ideas kuvii? :)
-Seikkailemalla internetissä, weheartitissa, tumblrissa ja blogeissa. Jotkut ideat tulee vaan jostain pään sisältä.

hehez moi, kysymyksenä et millon aloit kuvailemaan ja millanen kamera sulla sillon oli ja koska innostuit valokuvauksesta ihan tosissaan ?
millon oot alottanut valokuvauksen? Millä kameralla? :-)
 -Ekan kerran alotin kuvailemaan  2008 kun ostettiin perheelle yhteinen digikamera. Sain myös ekan Olympuksen järkkärin joskus 2009-2010 mutta en tajunnut siitä kamerasta mitään ja otin vaan automaattiasetuksilla perus facebook-kuvia. Mulla ehti olla tää toinen järkkäri Nikon d3100 melkein kaks vuotta ennen kun mua innosti oikeesti opetella asetuksia jne. Oon aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta ja kuvaillut kaikkia kukkia ja ruokia ja kaikkea, mutta tosissani aloin valokuvaamaan syyskuussa 2012. Nää kuvat on meidän ekalta valokuvausreissulta. Haluaisin nähdä postauksen, johon oot kasannut omasta mielestäsi onnistuneimmat kuvat, jotka oot ottanut ja miksi just ne :)
 -No esim. tykkään näistä. Oon näissä mielestäni saanut vangittua hyvän fiiliksen ja saanut sävyt mielenkiintoisiksi.10 kommenttia:

 1. Mitä yleensä teet kuvalle sen jälkeen kun oot avannut sen kuvankäsittelyohjelmaan? Mitä muokkaustoimintoja käytät jne millä muokkaat?
  Tosi kiva postaus tää!

  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes poikkeuksetta smart sharpen,curves,selective colour. Yleensä en tee muuta C: kiitos!

   Poista
  2. Okei :) millä ohjelmalla muokkaat?

   Poista
  3. Photoshop cs6 mut muilla ohjelmilla uskoakseni saa samat tehtyä kyllä :)!

   Poista
 2. Sä olet ihan mielettömän taitava kuvaaja. Ei riitä, että on putket ja pötköt, jos puuttuu se visuaalinen silmä. Sulla on putket ja pötköt JA se visuaalinen puoli hallussa.

  Musta tuntuu, että susta tulee vielä jotain suurta kameroines ja kuvines ♥

  t: se automaattiräpsyttelijä joka sitten joskus tutustuu tarkemmin noihin asetuksiin.

  VastaaPoista
 3. voi apua kiitos paljon! Piristit mun päivää ihan älyttömästi :--)

  VastaaPoista
 4. Olis joskus todella mielenkiintosta kuulla esim just tuosta valovoiman säätämisestä ja muista manuaalimuutoksista. Itse olen ihan tumpelo kameran kanssa, kuvaan aina vain automaatilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista♥