27.9.2013

KuvausvinkkejäVinkkejä, jotka mun mielestä toimii. Älkää vetäkö herneitä nenään jos nää ei oo teidän mielestä ''oikeanlaisia'', sillä valokuvauksessa on niin monia eri tapoja ottaa hyviä kuvia ja kaikilla on eri maku. Näillä kuitenkin uskon että pääsee alkuun. :-)

Kokeile rohkeasti eri kuvakulmia.
kokeile myös tyhmältä vaikuttavia kuvakulmia, ne voi hyvyydellään yllättää. Muista, että jos otat vinon kuvan niin vedä se sit kans reilusti vinoon, ettei näytä siltä et kuva on vahingossa vino.

Kultainen leikkaus.
Jos tausta on simppeli, niin kultainen leikkaus on avainsana. Tätä käytetään myös elokuvissa
Kultainen leikkaus on kohdissa, joihin katse kiinnittyy ensimmäiseksi eli 1/3 kohdassa leveydessä ja pituudessa. Eli että ihminen ei mielellään olisi keskellä. Poikkeuksia tässäkin löytyy, ja mun mielestä kohde keskellä on hyvä silloin kun tausta on ''levoton'' eli esim luontoa tms.
Tähän lisäyksenä vielä se, että katseelle on hyvä jättää tilaa (ellei sitten sitäkin käytetä tehokeinona, mut anyway useimmiten on hyvä jättää katseelle enemmän tilaa.)

Käytä bokehia hyväksesi.
objektiiveissa joissa on hyvä valovoima, on aina parempi bokeh/taustasumennus/sumennus. Ite suosin bokehia sekä kuvan etualalle sekä taka-alalle jotta kuvasta tulee moniulotteinen.

esim:
Kyllähän tää on mun mielestä paljon mielenkiintosempi...

kuin tämä.

Parhaan bokehin saavuttamiseksi kannattaa myös irrottaa kohde taustasta hiukan. Eli jos otat ihmisestä puskaa vasten kuvia ja haluat että lehdet sumentuu niin ota kuva reilusti vaan kauempaa niin, että malli ei oo kiinni puskassa vaan jonkin verran sen edessä.

Vinkkinä myös, että ite pidän lähes aina jotain esim oksaa linssin edessä, jotta saa etualaan sumentuneita valokohtia.

Käytä hyväksesi valoja ja varjoja.
ilman valojen ja varjojen käyttöä kuvat on helposti tylsiä. Mikään ei musta valokuvasarjoissa oo tylsempää (poikkeuksia tietty on) kuin jokaisessa tasainen valo.

Käytä manuaaliasetuksia /mahdollisuuksien mukaan myös manuaalista tarkennusta
Manuaaliasetukset ovat poikeuksetta AINA parempia kuin automaattiset. Automaatissa yleensä kamera nostaa automaattisesti isoa, eikä tajua pitää valovoimaa korkeimpana mahdollisena, jonka syystä bokeh on huonompi ja kuvista tulee rakeisempia. Opettele kolme juttua ja niillä pärjäät pitkälle= ISO, aukko ja suljinaika.

Mielenkiintoisuutta kuviin voi lisätä myös tuomalla ympäristöön jotain, mikä ei tavallaan kuulu sinne. Mun mielestä sellaset kuvat on aika usein mielenkiintosempia.
esim: sanomalehtiä, paperisilppua, peilejä tai muita tavaroita jotka ei luonnostaan kuulu ympäristöön.


Muistakaa myös, että kaikki säännöt on tehty rikottaviksi, eikä mikään näistä oo kiveen kirjotettu. Valokuvauksessa kannattaa noudattaa ainoastaan niitä juttuja, mitkä omaan silmään näyttää hyvältä. Niin syntyy oma tyyli.

Onks teillä lisää vinkkejä? Tai mitä tykkäsitte?

4 kommenttia:

 1. tää oli kiva postaus! mun silmään ensimmäinen ja viimenen kuva on törkeen hienoja! aloin aika vasta lukeen sun blogia ja tästä on tulossa yks lemppareista, oot taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon ja tervetuloa lukijaksi♥ :-))

   Poista
 2. Oi mikä ihana blogi! Hyvät vinkit, helpompaa olis jos olis se kamera tai kaveri jolla olis kamera, kaikki on toheloita... hih:3 Aloitan lukemisen! :))

  VastaaPoista
 3. kiitos Pinja♥ hahaa, nomut vinkkejä on aina hyvä kerätä talteen tulevaisuutta ajatellen :) tervetuloa seurailemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista♥