25.12.2013

Tukholma

Kotiuduttiin Tukholmasta eilen illalla kun oltiin vietetty siellä 3 päivää. Mikään aika ulkomailla ei tunnu olevan ikinä tarpeeksi, ja aina ehtii tehdä liian vähän. Me nautittiin olostamme hotellissa, kun saatiin kahden hengen huoneen sijaan kolmen hengen huone. Se leffamoment, kun saa viestin ''We have upgraded your room to a bigger one'', tuntu kivalta. Meidän piti mennä Skansenin eläintarhaan, mut päätettiin jättää se kesälle, kun on kunnon season siihen. Me mentiin siis vanhaan kaupunkiin, ja mun odotukset siitä oli tosi korkeet, varsinkin koska Joulu oli niin lähellä ja alue on tunnettu joulumarkkinoistaan. Odotukset täyttyi satatuhat kertaisesti ja rakastuin tohon paikkaan ihan älyttömästi.

Joka paikassa oli jouluvaloja ja tunnelmallisia kahviloita ja pieniä söpöjä puoteja täynnä käsitöitä ja herkkuja (tietty myös ällöjä turistikauppoja, mut kierrettiin ne kaukaa)
Rakastuin noihin kapeisiin katuihin ja värikkäisii taloihin.

Kaikista parhaat puodit tuntu löytyvän pari katua pois tolta ''pääkadulta'' ja löydettiin sieltä esim. tää ihana polka-kauppa, jossa myytiin käsintehtyjä polkakarkkeja varmasti jokaiseen makuun. Sisällä näki lasin takaa kuinka tuolla tehtiin noita karkkeja. Uskoakseni tuolta saa varattua sellasia ''tunteja'', jossa ystävien tai perheen kanssa saa valmistaa karkkeja. Ostettiin äidille tuolta muutama ihana juttu ja toi oli mun mielestä maailman ihanin pieni kauppa, jossa se käsityöhenki ei tuntunut huonolta jutulta, vaan just täydelliseltä.

Vanhassa kaupungissa sijaitsee myös kuninkaan linna, jonne pääsee ilmaiseksi seuraamaan päivittäin vartijanvaihtoa, joka on 40minuuttia kestävä seremonia, eikä mikään nopea tavanomainen juttu. Se oli siistiä! Ostettiin myös liput, joilla päästiin kiertämään linnan sisälle, mut sen ois voinut ehkä jättää välistä, sillä ei se ollut mitenkään ihmeellinen. Tai tottakai se linna oli uskomattoman kaunis sisältä kaikkine kultauksineen ja krumeluureineen, eikä opiskelijahinta 45sek ollut todellakaan paha. Ei me vaan ehkä olla ihmisiä, joita kiinnostaa katsoa kuninkaallisen perheen valokuvia ja vaatteita ja koruja vuosien varrelta. Toi seremonia pihalla ois täysin hyvin riittänyt. (nähtiin kuningas ja kuningatar kun ne ajo pihasta läpi!)


Hyvää Joulua kaikille! Multa ei tuu nyt mitään ''joulupostausta'', kun jätin tietoisesti kameran tänään syrjään, kun halusin keskittyä läheisten läsnäoloon. Meillä oli ihana Jouluaatto ja sain paljon ihania lahjoja. Toivottavasti teillä on ollut yhtä ihana Joulu kun mulla♥

8 kommenttia:

 1. En ole vieläkään kotiutunut mun Tukholma reissusta... Siellä on niin ihanaa! Kävitkös muuten missään museoissa? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sinne kaipaa takaisin :-)) Ei me tällä kertaa käyty, ens kerralla pakko käydä ainakin Fotografiskassa ja modernin taiteen museossa. Mua ei ihan hirveesti ne perinteiset museot kiinnosta

   Poista
 2. Vanha kaupunki on kyllä niin kaunis!

  VastaaPoista
 3. Hitsit, että tykkään kuvaustyylistäsi! Aivan huippu, oppiskohan joskus itsekin yhtä taitavaks?! :) Ihania kuvia kertakaikkiaan, huoh!

  VastaaPoista
 4. Oi, nyt alko tekemään niin mieli mennä Tukholmaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista♥