16.12.2014

Testissä Canon Legria HFR46

Aikaisemmin loppusyksyllä testasin Canonin EOS M -kameraa, jonka sain Canonilta lainaksi. Nyt olen testaillut muutaman viikon ajan Canonin Legria HFR46 -videokameraa. Pyysin lainaksi jotain enemmän vlogaamiseen sopivaa kameraa, koska EOS M:n ongelmana oli huono tarkennus ja muutenkaan en jotenkin hullaantunut siihen.
 

Oon ihan rakastunut tähän Legriaan! Kamera on mukavan kokoinen ja supernäppärä ottaa laukusta esiin, kun kuvattava tilanne sattuu eteen.

Plussat:
- Koko
- Tarkennus toimii tilanteesta riippumatta ja on äänetön
- Kääntyvä näyttö
- Sisäinen muisti (etenkin tälläselle muistikorttien unohtelijalle..)
- Äänenlaatu todella hyvä
- Hinta (n. 250 €)

Miinukset:
- Halvan tuntuinen materiaali
- Manuaalinen linssisuoja (saattaa unohtua auki kuvauksen päätyttyä)
- Kosketusnäytön käyttö ajoittain hankalaa, koska "painikkeet" ovat pieniä

Tässä muutama video Youtube-kanavaltamme, joissa on käytetty Legriaa:
Daily vlog: Pannukakkutalo
Daily vlog: Joulumusisointia

HFR46-mallin saatavuus on nykyään melko heikkoa, koska päivitettyjä versioita on jo julkaistu muutamia. Nopeella tarkistuksella vastaava kamera voisi olla vaikkapa Canon Legria HFR506 (n. 250 €) tai hiukan kalliimpi Canon Legria HFR56.

Moni lähtee heti Go pro-linjalle etsiessään näppärää videokameraa, mutta ehdottomasti sen edelle suosittelen esimerkiks just näitä tän sarjan kameroita. Samalla hinnalla (jopa halvemmalla) paljon parempaa laatua, sopivampi polttoväli ja paljon hyviä ominaisuuksia sekä äärimmäisen hyvä äänenlaatu. Suosittelen!

ps. mielipide on täysin mun oma ja puolueeton. Oon saanut kameran lainaan ilman minkäänlaisia vaatimuksia, että siitä pitäisi kirjoittaa. Mä vaan oikeesti rakastan tätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista♥