23.2.2016

Päivä prinsessana 2/2

Kun oltiin saatu Jeninan meikki ja kampaus valmiiksi, niin kiiruhdettiin äkkiä Lyseolle. Oltiin paikalla varmaan 20 min ennen, kuin ensimmäiset tanssit alkaisivat. Pukuhuone oli täynnä tyttöjä mitä upeammissa mekoissa, ja suurien helmojen keskellä yritettiin saada Jeninalle päälle nyöritettävää mekkoa, koruja ja kenkiä. Samalla Jenina onnistui vielä syömään banaanin. Kaikki onnistui kuitenkin ajoissa, ja pian jo istuttiin katsomossa ihastelemassa kauniita pukuja.

Jenina sai valita mekon Helsingistä Niinattaresta.  Liila kimaltava mekko erottui mekkomerestä hyvin, koska oli ainoa merenneitomallinen mekko koko tansseissa. Myös ihana kimaltava pinta välkehti kauniisti, ja teki mekosta vieläkin hienomman. Näin näyttävää mekkoa ei oo mahdollisuutta käyttää montaa kertaa elämässä, joten mun mielestä kannattaa ehdottomasti valita just se mekko, jossa omasta mielestään näyttää kaikista parhaalta ja tuntee olonsa upeimmaksi.

Kaksien tanssien jälkeen kuvattiin vielä ulkona kuvia Jeninasta ja kokonaislookista.
Niinattaren mekko, Glitterin korut, Winnovassa tehty kampaus ja Sokoksella tehty meikki sopivat täydellisesti yhteen.
Oli upeaa olla seuraamassa taas vanhojentansseja mun omassa vanhassa koulussa. Oon ollut siellä katsomassa tansseja jo 9 vuotta putkeen. Oon huomannut vuosien kuluessa, että koko ajan tuohon yhteen päivään kulutetaan enemmän ja enemmän rahaa. Parilla sadalla ei meinaa millään löytää sopivaa mekkoa, ja sitten pitäisi mennä vielä kampaajalle ja meikkaajalle ja laittaa kynnet ja ripset kuntoon ja ottaa rusketus. Mun mielestä DailyChic teki tärkeän työn tarjotessaa yhdelle tytölle mahdollisuuden ihanaan prinsessapäivään ilman taloudellista ahdinkoa. Ongelma on kuitenkin paljon laajempi, ja siitä pitäisi puhua. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Mekkoja saa ostettua käytettynä ja niitä saa vuokrattua ja parturi-kampaaja-opiskelijat tekevät kampauksia ja ehostuksia edullisesti. Tytöillä (ja pojilla tietenkin) voi olla kaunis ja ihana olo ilman, että siihen käyttää tuhansia euroja.
Kenenkään ei pitäisi joutua jättäytymään tansseista sen takia, että siihen ei ole varaa.

5 kommenttia:

 1. Oi miten nättejä pukuja! :) Omissa vanhojen tansseissa vuonna -00 oli vielä tyylinä että puvut oli sellaisia oikeesti vanhan näköisiä. :) Tykkään enemmän tälläsestä tanssiaislookista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasetkin mekot on kyllä hienoja, mutta ehkä nää prom-tyyliset sopii paremmin nykypäivään :-)

   Poista
 2. Mie kyl tykkäisin sellasista vanhahtavista enemmän just siks, että tähän nykyseen prom-meininkiin liittyy ihan hirvee epätasa-arvo! Ei kaikilla oikeesti ole varaa, vaikka vuokraisikin; otetaan kuitenkin huomioon, että lukion käyminen kustantaa sievoisesti kirjojen puolesta, sillä kaikilla ei ole samat taloudelliset mahdollisuudet. Wanhojen tanssit on minusta aivan ihana perinne, mutta ei ole reilua, etteivät kaikki saa siitä nauttia (vaikka kaikki eivät toki haluakaan tanssia), siksi olisi tosi jees jos vanhat kirppisvaatteet ois enemmän se juttu...
  Mutta ehottomasti tässä suhteessa tuo Daily Chic on kyllä laittanut ihanaa ajatusta liikkeelle!
  Kuvat ovat jälleen oikein ihania :) Oikean kaunottaren olet ikuistanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tolta kantilta kyllä samaa mieltä! Muistan ite kuinka vaikeeta oli yksinasuvana nuorena ostaa edes ne oppikirjat, ja usein en ostanutkaan, jos tiesin, että jossain tietyssä oppiaineessa pärjäisin muistiinpanojen voimalla. Harmi vaan, että tolle asialle ei oikeen oo enää mitään tehtävissä :-( pukujen tyyli kuitenkin lähtee oppilaiden omista ajatuksista

   Poista
  2. Jep, niin lähtee! Harmi, että ajatukset aina ees oo "omia", vaan just ryhmäpaine... Ja jenkkien vaikutus on varmaan suuri varsinkin nykyään, kun esim vlogeissa näkyy paljon nuorten prom-kulttuuria Yhdysvalloissa, ja tosiaan, onhan toi aika ainutkertanen mahdollisuus olla "prinsessa", sillä naimisiin menoon se ei enää liity niin olennaisesti.

   Poista

Kiitos kommentista♥