17.6.2016

Muuttostressi

Mun on pitänyt tulla monta kertaa kirjoittamaan tänne, mutta joku muu asia on saanut mun huomion. Ja tavallaan mulla ei myöskään oo ollut mitään kirjoitettavaa. On tapahtunut paljon, mutta asioita on välillä vaikeeta jäsennellä teksteihin.

Me muutettiin.
Olin jo pitkään halunnut muuttaa, meidän keskustan kaksio tukahdutti mua jollain sanoinkuvailemattomalla tavalla. En ikinä ollut siitä asunnosta innoissani. Sijainti tietysti oli loistava, ja sopi mun ja poikaystävän opiskelujen ajaksi täydellisesti meille, koska mun koulu esimerkiksi oli parin sadan metrin päässä kotoa. En kuitenkaan koskaan oikein halunnut laittaa sitä kotia kauniiksi tai kutsua mun ystäviä sinne. Joku siinä oli pielessä. Huono fengshui.
Esteenä muutolle meillä oli uskallus ja raha. Muuttoon uppoaa aina rahaa ja on henkisesti koettelevaa. Uusi asunto tuli vastaan vähän kuin sattuman kaupalla. Parin kilsan päässä sopivan kokoinen paritalon puolikas. Mun tuttu oli laittanut facebookiin ilmoituksen, että heillä olisi asunto vuokralla. Vakuutuin jo lyhyestä infotekstistä ja parista kuvasta. Vaaleat uusitut pinnat, sauna, oma piha..
Kun käytiin katsomassa asuntoa, se vaan tuntui oikealta. Saatiin sovittua muutto toukokuun puoleen väliin ja meillä oli kahden viikon siirtymäaika, koska vanhassa asunnossa meidän piti olla kuun loppuun asti. Nää kaks kuvaa otin ensimmäisenä kun käytiin katsomassa asuntoa.

Pienenä ikävänä muuttujana oli se, että saatiin sovittua entisen vuokranantajan kanssa diili, että jos poistetaan koko asunnosta vanhat tapetit pois, niin saadaan koko takuuvuokra takaisin. Meidän kissa Paju oli raapinut kahden huoneen oven karmin vierestä tapettia. Homma olikin just niin työläs kuin kuvittelinkin.Viimeisenä kahtena päivänä oltiin aamusta yöhön poistamassa tapetteja ja meinas kyllä jo usko loppua. Jollain ihmeen kaupalla selvittiin urakasta, mutta se vei kyllä kaikki voimat varsinkin henkisesti.
Uutta kotia on ollut kiva laittaa ja oonkin todella iloinen, että vihdoin saan laittaa kodista sellaisen kuin itse haluan. Vaaleet siistit pinnat antaa mahdollisuuksia tehdä sellainen sisustus kun haluaa. Myös pihan laittaminen on ollut ihanaa. Vaikka täältä onkin nyt vähän pidempi matka keskustaan, niin nautin täällä asumisesta täysin siemauksin. Kotijutuissa nähdään seuraavaksi sitten tätä uutta asuntoa !

1 kommentti:

  1. Tapettien poisto on yhtä helvettiä, voi luoja :'D Kerran kokeillut ja never again.
    Mutta aivan ihanan näköinen kämppä! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista♥